2010-ben Horváth Zoltán megalapította a Sofilux Kft-t családi vállalkozásként, melynek arculatát és értékeit a jelenlegi cég is őrzi és töretlenül képviseli a mindennapokban.

A kis vállalkozás fő profilja a kezdetben a villanyszerelés és az épületvillamossági szerelés volt. Az induló néhány fős létszámból 2017-re majdnem 100 fő saját alkalmazottat tudhatott magáénak és ez idő alatt bejárta Németország közel összes tartományát.

A nagy létszámmal működő Kft minden szempontból megkövetelte a vezetőség bővítését annak érdekében, hogy továbbra is ugyanolyan precizitással és pontossággal dolgozzon, mint ahogyan ezt eddig is tette.

A megbízói érdekek pedig egyértelműsítették, hogy egy Németországban alapított GmbH sok szempontból indokolt.

Ennek apropóján cégvezetőnk Mayer István bevonásával alapította meg ezt vállalkozást, aki már hosszú ideje volt előző cégünk oszlopos tagja és Horváth Zoltánhoz húsz éves barátság köti.

2019-ben új üzletágak felé is nyitottunk. Ipari alpintechnikával, napelem rendszerek szerelésével, karbantartásával valamint drónokkal történő szolgáltatásokkal is bővült a paletta. Célunk a továbbiakban is ugyanilyen töretlen erővel, a tőlünk megszokott módon kiszolgálni meglévő és leendő ügyfeleinket. A rendelkezésre álló szaktudás, az újra hasznosuló energiaforrások és a drón-technológia bevonásával környezettudatosan, a legcsekélyebb ökológiai lábnyomot hagyva magunk után kívánjuk meglévő értékeinket fenntartani.