2010-ben Horváth Zoltán megalapította a Sofilux Kft-t családi vállalkozásként, melynek arculatát és értékeit a jelenlegi cég is őrzi és töretlenül képviseli a mindennapokban.

A kis vállalkozás fő profilja a kezdetben a villanyszerelés és az épületvillamossági szerelés volt. Az induló néhány fős létszámból 2017-re majdnem 100 fő saját alkalmazottat tudhatott magáénak és ez idő alatt bejárta Németország közel összes tartományát.

A nagy létszámmal működő Kft minden szempontból megkövetelte a vezetőség bővítését annak érdekében, hogy továbbra is ugyanolyan precizitással és pontossággal dolgozzon, mint ahogyan ezt eddig is tette.

A megbízói érdekek pedig egyértelműsítették, hogy egy Németországban alapított GmbH sok szempontból indokolt.

Ennek apropóján cégvezetőnk megalapította ezt a vállalkozást.

2019-ben új üzletágak felé is nyitottunk. Napelem rendszerek szerelésével, karbantartásával valamint drónokkal történő szolgáltatásokkal is bővült a paletta. Célunk a továbbiakban is ugyanilyen töretlen erővel, a tőlünk megszokott módon kiszolgálni meglévő és leendő ügyfeleinket. A rendelkezésre álló szaktudás, az újra hasznosuló energiaforrások és a drón-technológia bevonásával környezettudatosan, a legcsekélyebb ökológiai lábnyomot hagyva magunk után kívánjuk meglévő értékeinket fenntartani.